המרכז לבריאות הלב
המרכז לבריאות הלב
המרכז לבריאות הלב
קראו על האירועים
 הסדנאות והחידושים
שיעשו טוב ללב שלכם
 
 

כנס מומלץ:
להקדים תזונה לתרופה
פרטים בקישור
 
 

הפחתת לחץ דם ותרופות
 
שיטה ייחודית 
מוכח מחקרית
 
לפרטים 077-7007952
 

  הרצאות מומלצות:   
   שבוע בריאות רעננה  
החל מה 11.11 


סיורים וסדנאות בישול
מן הטבע
 


Google

מניעה וידע כללי עוד כתבות

האם יין אדום בריא ללב ?

אף על פי שהדיעה הרווחת היא שאלכוהול עשוי להיות בריא ללב הדבר מוטל בספק. ל"זכותו" של האלכוהול נטען כי הוא מעלה את הכולסטרול הטוב – HDL, תורם לדילול הדם והיין עצמו עשיר גם בנוגדי חמצון חיוניים המכונים פלאבנואידים. אולם, לאלכוהול השפעה רעה על שריר הלב, ההשפעה היא טוקסית ויש הטוענים שנזקי אלכוהול יגרמו לירידה ביכולת ההתכווצות של שריר הלב ועלולים אף לגרום להפרעות קצב ולאי ספיקת לב. אלכוהול הוא סוכר זמין (הנכנס "ישר" לדם) וככזה הוא מעלה את הטריגלצירידים בדם.
היין האדום אומנם מעלה את רמת הכולסטרול הטוב HDL, אך ישנם סוגים שונים של HDL, והוא כנראה מעלה את רמת ה HDL-3 שאינו מגן על שריר הלב. ובאשר לנוגדי החמצון שביין האדום – ניתן להנות מהם גם על ידי אכילה של הענבים עצמם ולמצוא כמויות רבות מהם גם בתפוחים, בצלים, תה ירוק ועוד.
לאור זאת ההמלצה לשתות כוס יין אדום אחת נשארת בסימן שאלה, אך נראה כי היא כנראה לא תזיק במיוחד אם השתייה באה ביחד עם האוכל. בכל מקרה כמות גדולה יותר ודאי אינה מומלצת. בנוסף חשוב לזכור כי האלכוהול עלול לפגוע בפעילותן של מספר תרופות (כולל חוסמי בטא ואספירין), ולכן על אנשים הנוטלים תרופות להיוועץ ברופא אם ברצונם בכל זאת להמשיך ולשתות.
 
 
 

 

התכנים המופיעים באתר הינם למידע בלבד ואינם באים להחליף בשום מקרה ייעוץ ו / או טיפול הניתן על ידי רופא ו / או בעל מקצוע אחר בתחום הרפואה
               מפת אתר              ©2004 ,אופיר פוגל ,כל הזכויות שמורות
דף הבית | | אודות | מאמרים | ספר הלב | סדנאות והרצאות | תקצירי מחקרים | מילון מונחים | תשובות לשאלות נפוצות | התמצאות באתר